Verified Facebook Pagina’s, Pepsi Like, Twitter Lijst en ander Online Marketing en Social Media Nieuws (31/05/2013)

Selena Gomez Facebook Verified PageDe wereld van online marketing, online communicatie en sociale media is altijd in beweging. Via blogs, nieuwssites, RSS-feeds, sociale media, webinars is daarover veel nieuws en informatie te vinden. Hierbij een persoonlijke opsomming van het nieuws van deze week.

Facebook nieuws

Facebook is gestart met de uitrol van geverifieerde profielen voor Pagina’s en Profielen.
Een bolletje met een blauw vinkje erin geeft voortaan aan of je met de officiële pagina van bijvoorbeeld Armin van Buuren , DJ Tiësto, Justin Bieber, NIKE of Rihanna te maken hebt.

Facebook Verified Pages

Een campagne van een actieve vrouwengroepering heeft ervoor gezorgd dat Facebook een aantal vrouwonvriendelijk pagina’s uit de lucht heeft gehaald. Opvallend is dat de verwijdering (pas) gebeurde, nadat de vrouwengroepering een aantal grote adverteerders als Nissan en Unilever, die dure campagnes op Facebook voeren, benaderde en die zich op basis daarvan terugtrokken van het sociale netwerk.

Ben je benieuwd wat Facebook mobiel allemaal voor je kan betekenen? Lees dan deze uitgebreide handleiding waarin Facebook Mobile op praktische wijze uit de doeken wordt gedaan. Hoe ziet de nieuwe mobiele Facebook look-and-feel eruit, welke apps zijn er,
wat zijn de mogelijkheden van mobiele advertentie en hoe kun je Pagina’s mobiel het best beheren zijn enkele van de onderwerpen.

Sindskort heeft Facebook de regels rond de Coverfoto van je Facebook Pagina versoepeld. Vanaf nu mag je hierin informatie over adres- en website opnemen of een bepaalde call-to-action in verwerken (wat eerst niet mocht). Wel geldt een regel dat je Coverfoto uit maximaal 20% tekst mag bestaan. Via deze handige online tool kun je testen of je je aan die regel houdt met je eigen Coverfoto.

Pepsi like automaatEen creatieve oplossing van Pepsi dat de eerste ‘Like-automaat’ op de markt heeft gebracht. Deze ‘Like-automaat‘ werd geïntroduceerd tijdens het concert van Beyoncé in het Sportpaleis in Antwerpen. Hoe werkt het? Je logt via Facebook in op een link die Pepsi je toont, je liked de Facebook Pagina en dan… kies je voor een blikje Pepsi Regular of Max.

Twitter nieuws

Het gebruik van lijsten binnen Twitter is erg handig om voor jezelf een ordening aan te brengen in de grote stroom aan Twitter berichten. Vanaf deze week biedt Twitter je een uitbreiding in het gebruik daarvan. Voortaan kun je 1.000 lijsten aanmaken met daarin maximaal 5.000 accounts.

Om de veiligheid van Twitter accounts te verbeteren is Twitter gestart met de uitrol van een betere beveiling in de vorm van een extra stap bij het aanmelden (2-staps-verificatie). Naast je inlognaam en wachtwoord kun je nu ook een extra code invoeren, die je per SMS aanvraagd en toegestuurd krijgt.

TweetgenieLeuk om een keer te proberen is de online tool TweetGenie. Deze tool voorspelt aan de hand van je (openbare) tweets je leeftijd en geslacht. Met ‘mijn’ voorspelling van een man van 32 jaar kan ik prima leven, benieuwd wat er bij jou uitkomt! 😉

Content nieuws

Content CreationEén van de belangrijkste topics op dit moment is het publiceren van content/berichten die je doelgroep boeit en waardoor deze (nog) meer betrokken raakt bij je organisatie. Heb je soms weinig inspiratie of een duwtje in de rug nodig bij je zoektocht naar goede of leuke content? In dit artikel vind ‘26 ways to create enganging content‘.

Gebruik je net als ik ook Gmail voor je e-mail afhandeling? Dan krijg je ook te maken met flinke veranderingen die daarin doorgevoerd worden. Google heeft namelijk de inbox flink onder handen genomen en verdeelt voortaan je inkomende mail in 5 categorieën:
Primair (belangrijke mail), Sociaal (mail van sociale netwerken), Reclame (mail van o.a. commerciële nieuwsbrieven), updates en forums. In deze video toont Google de werking.

Ander nieuws

Candy CabEen mooi voorbeeld van slim gebruik van online middelen (tegen minimale investeringen) door een taxichauffeur in New York. Bekendstaand als de ‘Candy Cab’ biedt hij zijn passagiers gratis snoep tijdens hun taxirit. Naast een blije klant levert het hem ook gratis mond-tot-mond reclame op, mede door zijn accounts op Twitter en Instagram.

Regelmatig zie je vacatures waarin gevraagd wordt om een stagiair die de sociale media komt opzetten en die het community management namens de betreffende organisatie moet gaan uitvoeren. In dit artikel ‘11 Reasons a 23-Year-Old Shouldn’t Run Your Social Media‘.

Zitten er leuke artikelen voor je bij?
Ik wens je alvast een goed weekend!

p.s. je kunt mij voor nieuws, tips en informatie ook volgen via:

Twitter account Raymond van Toor Linkedin account Raymond van ToorFacebook account Raymond van Toor

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Online Communicatie, Online Marketing, Social Media Marketing en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Hieronder kun je je reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s