Facebook Pagina notificaties en Ads, Pipe, Twitter Cards en ander Online Marketing en Social Media Nieuws (07/06/2013)

Facebook Pipe File TransferDe wereld van online marketing, online communicatie en sociale media is altijd in beweging. Via blogs, nieuwssites, RSS-feeds, sociale media, webinars is daarover veel nieuws en informatie te vinden. Hierbij een persoonlijke opsomming van het nieuws van deze week.

Facebook nieuws

Beheerders van Facebook Pagina’s halen weer opgelucht adem. Nadat enige tijd geleden plots meldingen van nieuwe activiteiten op de Pagina via een extra handeling (lees: extra webpagina) bekeken konden worden, zijn meldingen op Facebook Pagina’s voor Administrators vanaf deze week weer op één pagina zichtbaar.

Onderstaand voorbeeldplaatje daarvan is afkomstig van Mari Smith.
Facebook Pagina meldingen

Naast deze aanpassing test Facebook momenteel ook een andere, veelgevraagde optie. Op dit moment kun je, nadat je een bericht gepost hebt, de tekst van het bericht niet meer wijzigen. Facebook heeft deze week bevestigd dat het de mogelijkheid om een post achteraf te editen aan het testen is.

Momenteel kun je via Facebook op 27 mogelijke manieren adverteren. Van ‘Sponsored Stories’ tot ‘Facebook Offers’ en van ‘Facebook Advertenties’ tot ‘Page Post Ads’. Facebook gaat het aantal advertentiemogelijkheden de komende periode drastisch verminderen tot ongeveer de helft van dit aantal. Zo zullen o.a. verschillende opties samengevoegd worden tot één advertentie (zie plaatje).

Facebook Advertentie mogelijkheden

Tot slot is er voor de gebruikers van (bijvoorbeeld) ‘WeTransfer’ sinds deze week een oplossing om bestanden te versturen via de Facebook app ‘Pipe‘. Hiermee kun je peer-to-peer, zonder dat Facebook tussen de transfer zit, bestanden uitwisselen. Dat kun je rechtstreeks met je Facebook vrienden, als deze online is max. 1 GB en bij offline gebruik max. 100 MB.

LinkedIn nieuws

Na Twitter vorige week, biedt nu ook LinkedIn extra veiligheid via
2-factor-authentication. En ook hierbij geldt je mobiele nummer als beveiling tijdens het aanmelden. LinkedIn heeft een presentatie op SlideShare geplaatst hoe je dit instelt.

Twitter nieuws

Het opmaken of wijzigen van je Twitter profiel is makkelijk gemaakt. Voortaan kun je rechtstreeks vanaf je profielpagina je gegevens (tekst en foto) aanpassen (zie ‘Profiel bewerken’ op het plaatje hieronder). Twitter heeft er ook een video over gemaakt.

Twitter profiel wijzigen

Zoals je waarschijnlijk gewend bent, word je bij het aanklikken van een link in een tweet naar een nieuwe webpagina geleid. Op die pagina is de betreffende tekst, foto of video te zien waarnaar gerefereerd wordt. Met ‘Twitter Cards’ is dat niet meer nodig en kun je de content rechtstreeks in een tweet laten zien. Op deze developerspagina van Twitter staat de uitleg hoe dit werkt.

Twitter Cards

YouTube nieuws

Heb je als bedrijf of organisatie een eigen YouTube kanaal? Dan zal het je opgevallen zijn dat de layout veranderd is. Na een vrijwillige overgangsperiode is YouTube deze week begonnen met de definitieve uitrol.

Deze video op het kanaal van YouTube zelf bied je de helpende hand.

Online (Content) Marketing en Communicatie nieuws

In Amerika is een onderzoek gehouden naar redenen waarom Facebook gebruikers vrienden worden met iemand of juist iemand ontvrienden. Bij het ontvrienden staat ‘aanvullende/offensieve/beledigende reacties’ bovenaan, gevolgd door ‘ken ik niet goed genoeg’ en ‘gebrek aan interesse’.

meldingen vanaf deze week weer op één pagina zichtbaar

Ben je benieuwd naar wat er zoals op internet gebeurd. Kijk dan onderstaande video ‘What Happens in The Internet in 60 Seconds’. Een mooi overzicht over mail, Google zoekopdrachten, Tweets, Likes, Instagram uploads en Amazon aankopen.

Bonus

Voordat je het weet zit je zoveel op Facebook dat het een verslaving voor je wordt. Enkele Amerikaanse jongeren hebben hier een leuke parodie op gemaakt in de vorm van ‘Facebook – The Musical’.

Zitten er leuke artikelen voor je bij?
Ik wens je alvast een goed weekend!

p.s. je kunt mij voor nieuws, tips en informatie ook volgen via:

Twitter account Raymond van Toor Linkedin account Raymond van ToorFacebook account Raymond van Toor

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Online Communicatie, Online Marketing, Social Media Marketing en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Hieronder kun je je reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s