Facebook Hashtags, Twitter Stats, PRISM en ander Online Marketing en Social Media Nieuws (14/06/2013)

Facebook Hashtags IIDe wereld van online marketing, online communicatie en sociale media is altijd in beweging. Via blogs, nieuwssites, RSS-feeds, sociale media, webinars is daarover veel nieuws en informatie te vinden. Hierbij een persoonlijke opsomming van het nieuws van deze week.

Facebook nieuws

Vanaf juli 2013 stopt Facebook met het weergeven van gesponsorde zoekopdrachten.
Het is één van de eerste stappen die het sociale medium zet om het aanbod aan type advertenties te verkleinen. Dat marketeers met name deze ‘sponsored results’ inzetten om apps en games te promoten, is de belangrijkste reden geweest voor het stoppen met deze vorm van adverteren.

Facebook stopt met sponsored results

Vanaf deze week kunnen ook op Facebook hashtags gebruikt worden. Vooral bekend geworden van Twitter is nu het bekende ‘#’ ook als zoekopdracht binnen Facebook te gebruiken. Dat wil zeggen, voorlopig eerst voor een kleine groep gebruikers. In de komende weken wordt deze functionaliteit breder uitgerold.

Onderstaand een voorbeeld op de Facebook Pagina van Social Media Examiner.

Working Facebook Hashtags Social Media Examiner

TechCrunch komt met het bericht dat Facebook werkt aan een eigen opvolger voor Google Reader. Met deze RSS-feed oplossing stopt Google per 1 juli en het grootste sociale netwerk zou hiervoor een eigen oplossing voor ontwikkelen.

Tot slot werd deze week de eerste editie van het ‘Facebook Congres Marketing’ gehouden, georganiseerd door Likeconomics in samenwerking met Entopic. Samenvattingen van deze dag met verwijzing naar de presentaties vind je op de website van Likeconomics en Marketingfacts.

Leuk is de video die ter promotie van het event gemaakt is en die een mooi overzicht biedt van het gebruik van Facebook wereldwijd en in Nederland. Wist je bijvoorbeeld dat Facebook nu groter is dan het hele internet in 2004, dat Coca Cola, Disney en Red Bull de grootste merken in de wereld en Vakantieveilingen, Heineken en De Bijenkorf die in Nederland zijn?

Twitter nieuws

Een handig feature die Twitter beschikbaar stelt, is het gratis kunnen analyseren van je tweets. Wie retweet ze, wie slaat ze op als favoriet en wie geeft er een reply op? Vanaf nu allemaal zichtbaar vanuit het Twitter Analyse Dashboard dat voor Advertenties gebruikt wordt. Meld je nu aan voor een gratis account via http://ads.twitter.com/.

Twitter gratis Tweet Analyse Dashboard

Heb je van jezelf de indruk dat je beroemd bent, dan kun je daar via Twitter grof geld mee verdienen. Andere beroemdheden, als de zusjes Kardashian, verdienen namelijk tot wel
$ 13.000 per gesponsorde tweet. Onderstaande tweet zou volgens de geruchten zelfs goed zijn voor $ 20.000.

Gesponsorde Tweet Kim Kardashian

Foursquare nieuws

Deze tool, die ikzelf (nog steeds) weinig tot niet gebruik om in te checken op locaties, laat je met de nieuwe ‘Foursquare Time Machine’ via mooie visuals je check-in geschiedenis zien. Wil je dit zelf uitproberen, ga dan naar https://foursquare.com/timemachine.

Content nieuws

Op contentgebied was het de week van de mogelijke privacyschending door een programma (PRISM) van de Amerikaanse geheime dienst NSA (National Security Agency). Er kwamen onthullingen naar boven (van voormalig CIA-medewerker Edward Snowden die voor de NSA werkte) over mogelijke spionagepraktijken. Daarbij zouden ook gegevens van gebruikers van Google en Facebook verzameld zijn.

Google laat via David Drummond (Chief Legal Officer en Senior Vice President of Corporate Development) weten dat Google op geen enkele manier aan ‘Prism’ meewerkt. Facebook gaf bij monde van Mark Zuckerberg zelf onderstaande reactie:

Reactie Mark Zuckerberg op Prism

Bonus

In de ‘week van de hastags’ is het leuk om eens te zien hoe het gebruik ervan in het dagelijks leven (IRL) eruitziet. Deze video laat je dit zien en zorgt voor een (extra) glimlach richting je weekend!

Zitten er leuke artikelen voor je bij?
Ik wens je alvast een goed weekend!

p.s. je kunt mij voor nieuws, tips en informatie ook volgen via:

Twitter account Raymond van Toor Linkedin account Raymond van ToorFacebook account Raymond van Toor

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Online Communicatie, Online Marketing, Social Media Marketing en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Hieronder kun je je reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s