Instagram Video, Facebook Foto Reply en ander Online en Social Media Nieuws (24/06/2013)

Video via InstagramDe wereld van online marketing, online communicatie en sociale media is altijd in beweging. Via blogs, nieuwssites, RSS-feeds, sociale media, webinars is daarover veel nieuws en informatie te vinden. Hierbij een persoonlijke opsomming van het nieuws van afgelopen week.

Facebook nieuws

Reageren met een foto

Deze week veel nieuws over nieuwe features van Facebook. De eerste bied je de mogelijkheid om in een reactie op een Facebook bericht of post een foto te plaatsen. Dat gaat eenvoudig door op het camera-icoontje aan de rechterkant te klikken. Daarmee open je de verkenner op je device en kun je een foto uploaden.

Facebook foto als reactie plaatsen

Deze foto wordt daarna onder het bericht als reactie weergegeven. Dit ziet er dan bijvoorbeeld zo ook:

Facebook foto als reactie plaatsen II

Recente reactie bovenaan

Bied je je fans op je Facebook Pagina de mogelijkheid om te reageren op reacties, dan is het voortaan mogelijk om deze op meest recent weer te geven.

Facebook reacties post nieuwste bovenaan

Zoals gezegd moet je deze ‘reactie-optie’ wel eerst activeren. Ga daarvoor naar de instellingen van je Facebook Pagina, kies ‘Toestemmingen beheren’, vink de één na onderste optie ‘Antwoorden toestaan op reacties op mijn pagina’ aan en sla de wijzing op.

Nieuwe layout Statistieken

De layout van de Facebook Pagina waarop de statistieken te zien zijn, krijgt een make-over. De nieuwe statistieken voor een bericht zien er bijvoorbeeld uit als in onderstaand plaatje. Facebook wil ook het aantal demografische selectiecriteria (leeftijd, geslacht, land, woonplaats, taal) waarop je kunt selecteren uitbreiden.

Facebook nieuwe layout statistieken

Populaire posts in magazinevorm

Wellicht ken of gebruik je Flipboard waarmee je in tijdschrift-achtige vorm en op  overzichtelijke wijze up je (online) nieuws kunt lezen en volgen. Welnu, volgens de Wall Street Journal werkt Facebook sinds geruime tijd aan een eigen variant daarop. Het wil populaire berichten op Facebook via een app op soortgelijke manier weer gaan geven.

‘Duimpje’ voor mobiele gebruikers

Tot slot biedt Facebook een nieuwe feature aan mobiele (IOS en Android) gebruikers. Het voegt een ‘Duimpje’ toe waarmee je eenvoudig en snel via je mobiel een Like kunt geven op een bericht.

Facebook Like via Mobiel IOS en Android

Instagram nieuws

Socia media tool Instagram was tot nu toe vooral bekend van het uploaden van foto’s. De 16 miljard gedeelde foto’s, 1 miljards likes per dag en 130 miljoen gebruikers per maand zijn daar indrukwekkend cijfers van.

Dat aantal gebruikers kan de komende tijd flink gaan stijgen. Via Instagram kunnen IOS (Apple) en Android gebruikers voortaan ook video’s van maximaal 15 seconden uploaden, zie het introductiefilmpje hieronder.

En dat deze optie meteen al populair is blijkt wel uit het aantal uploads: 5 miljoen video’s in de eerste 24 uur. Uiteraard komt de vraag op wat het verschil tussen Instagram Video en Vine is. TechCrunch beantwoordt deze vraag en biedt tevens handige informatie over instellingen en bewerkbaarheid van video’s op beide platformen!

En de website van Mashable was er als de kippen bij om een praktische handleiding ‘How to Create an Instagram Video in 7 Simple Steps‘ als artikel te publiceren, handig!

Twitter nieuws

Vanuit het Product Development Team van Twitter wordt aangegeven dat het sociale medium binnenkort met een nieuwe feature komt. Hiermee kun je eenvoudiger nieuwe, populaire Twitteraars leren kennen. Hoe? Door het sturen van een Direct Message door Twitter wanneer meerdere van je volgers dezelfde Twitteraar hebben toegevoegd.

Content nieuws

Niet direct nieuws, maar wel een heel mooi en uitgebreid overzicht met maar liefst ‘58 Social Media Tips for Content Marketeers‘. Voor vrijwel alle sociale media worden één of meerdere adviezen gegeven. Facebook, Twitter, YouTube en Vimeo, Linked, Google+, Pinterest, Foursquare, Instagram en Flickr, Tumblr, SlideShare … ze komen allemaal aan bod!

Onderstaand een van de tips heeft betrekking op een bedrijf (Rackspace) wat volgens hun LinkedIn goed inzet. En daar sluit ik me graag bij aan!

Voorbeeld goede Linkedin Bedrijfspagina

Bonus

In de ‘Week van de Instagram video’ een razendknappe video van ‘Friends in Faux’ die van 1.600 foto’s op hun Instagram account een stop-motion-adventure gemaakt hebben.

Zitten er leuke nieuwtjes en handig tips voor je bij?
Voor meer nieuws en tips kun je me ook volgen via:
Linkedin account Raymond van ToorTwitter account Raymond van ToorFacebook account Raymond van Toor

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Online Communicatie, Online Marketing, Social Media Marketing en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Instagram Video, Facebook Foto Reply en ander Online en Social Media Nieuws (24/06/2013)

  1. Pingback: Bereik Facebook Post, Embedden Instagram en ander MKB Online Marketing en Social Media Nieuws (19/07/2013) | RATO Online Communicatie & Social Media Marketing

  2. Pingback: Bereik Facebook Post, Embedden Instagram en ander MKB Online Marketing en Social Media Nieuws (19/07/2013) | RATO Online (Social Media) Marketing & Communicatie

Hieronder kun je je reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s