Bereik Facebook Post, Embedden Instagram en ander MKB Online Marketing en Social Media Nieuws (19/07/2013)

PrismaticDe wereld van online marketing, online communicatie en sociale media is altijd in beweging. Via blogs, nieuwssites, RSS-feeds, sociale media, webinars is daarover veel nieuws en informatie te vinden. Hierbij een persoonlijke opsomming van nieuws en leuke artikelen van deze week.

Nieuws over Social Media

Facebook: reageren met foto op Facebook Pagina

Een kleine maand geleden introduceerde Facebook het reageren op een Facebook Profiel post met een foto. Nu komt het social medium met dezelfde mogelijkheid maar dan voor Facebook Pagina’s.

Facebook Pagina reageren post via foto

Reageren op een Facebook Pagina Post via een foto

Facebook: uitrol Graph Search

Via Graph Search maakt Facebook het mogelijk om uitgebreider te kunnen zoeken naar foto’s, locaties en andere Facebook gebruikers. De eerste uitrol daarvan is zes maanden geleden begonnen, maar de uitrol voor alle gebruikers is nu ook gestart. Heb je je taalinstelling op Amerikaans Engels staan, dan kun je de nieuwe zoekmachine de komende weken ook verwachten.

Facebook Graph Search

Uitrol Facebook Social Graph Search

Een reden te meer om nog een keer goed naar de privacy instellingen van je Facebook Profiel te kijken om te zien wat andere Facebookers van je kunnen en mogen zien!

Facebook: bereik Facebook Pagina post

Al enige tijd klinken op internet geluiden dat de gemiddelde Facebook Pagina post ‘slechts’ 16% van je totale aantal fans bereikt. Uitgebreid onderzoek door AgoraPulse (leverancier van software voor Facebook Pagina  beheer) toont echter aan dat het werkelijke percentage ergens tussen de 2 en 47 ligt.

Facebook Pagina Post Bereik Fans

Bereik Fans met post Facebook Pagina

In het uitgebreide artikel komt met name naar voren dat groot verschil bestaat tussen Pagina’s onder en boven 1.000 Fans. Aanrader om voor de rest van het onderzoek en de resutaten het artikel zelf een keer te lezen deze zomerperiode.

Facebook: einde 20% regel Facebook Coverfoto

Tot slot ben je met je Coverfoto op je Facebook Pagina niet meer gebonden aan de 20% regel. Deze regel, die bij veel administrators nauwelijks bekend is zo is mijn ervaring, hield in dat je coverfoto maximaal 20% uit tekst mocht bestaan. Dat geldt nu dus niet meer en je kunt daarmee met meer creatieve teksten aan de slag!

Instagram: embedden van foto’s

 Na de introductie van video op Instagram biedt het sociale medium nu een andere, handige mogelijkheid. Vanaf nu kun je namelijk foto’s en video’s op je Instagramprofiel embedden en delen via andere online  kanalen.

Instagram video en foto embedden

Embedden van een Instagram foto of video

Twitter: vinden van deelbare content

Soms heb je iets minder inspiratie voor het vinden van boeiende informatie of nieuws om te delen via Twitter. Lees dan dit artikel ‘How to Find Great Content to Share on Twitter‘. Met eerst kort het bepalen van je doel, dan een aantal tools voor contentcuratie (Feedly, Fever en Prismatic) en tot slot tools (Hootsuite, Tweetdeck, Sprout Social) en tips voor analyse van je verzonden tweets.

Prismatic content curator

Prismatic Content Curation

Twitter: krijgen en houden van volgers

Gebruik je Twitter maar vraag je je weleens af hoe je daar meer succes mee kunt boeken? Dan is dit artikel ‘15 Tips om meer Twitter volgers te krijgen en te houden‘ de moeite van het lezen waard. Alvast een paar tips eruit:

  • maak een goede en volledige bio;
  • gebruik je echte naam;
  • houd je tweets kort en
  • gebruik niet teveel hashtags (#) en replies (@)

Nieuws over inzet van websites

Websites: werk aan de winkel voor MKB

Uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van DTG (voorheen De Telefoongids), onder ruim 1.000 MKB’ers, blijkt dat veel MKB organisaties online kansen missen door verouderde websites. Eén van de redenen die naar voren komt, is het gegeven dat maar 36% van de MKB- ondernemers een professional raadpleegt voor advies. Collega’s (36%) en vrienden en familie (36%) scoren hier hoger of gelijk op. Andere resultaten zijn:

Meest gezochte informatie tijdens oriëntatie naar nieuwe website: 

  • Voorbeelden van andere websites (39%)
  • De beschikbare functionaliteiten van een website (37%) 
  • Design en vormgeving van een website (33%)

De drie belangrijkste aspecten bij de keuze voor een aanbieder zijn:

  • Service/ondersteuning aanbieder (59%)
  • Kosten (57%) 
  • Mogelijkheid om zelf eenvoudig, 24/7 aanpassingen te kunnen doen (47%)

Zit er nuttige informatie voor je bij?
Ik wens je alvast een leuk weekend (of een goede vakantie)!

Voor meer nieuws, tips en informatie kun je mij ook volgen via:
Linkedin account Raymond van ToorTwitter account Raymond van ToorFacebook account Raymond van Toor

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Online Communicatie, Online Marketing, Social Media Marketing en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Hieronder kun je je reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s