Facebook Story Bumping, Last Actor & Trending Topics, Twitter Photo Gallery, Solliciteren via LinkedIn App en ander Social Nieuws (09/08/2013)

PayPal betalen met je profielfoto

De wereld van online marketing, -communicatie en sociale media is altijd in beweging. In dit artikel een persoonlijk overzicht van opvallend en leuk nieuws en handige tips op de diverse media van afgelopen week.

Social Media nieuws

Facebook: Story Bumping & Last Actor

Welke berichten in je nieuwsfeed op Facebook verschijnen is voor veel mensen (nog steeds) een raadsel. Dat niet iedereen elk bericht van vrienden of bedrijven ziet, is intussen opgevallen en duidelijker geworden. Zie mijn eerdere post ‘Help, niet iedereen ziet mijn Facebook bericht‘.

Op 6 augustus jl. heeft Facebook tijdens een evenement toegelicht hoe de nieuwsfeed werkt en heeft daarbij twee wijzigingen geïntroduceerd. De eerste heet ‘Story Bumping‘ en hiermee toont facebook voortaan ook oudere berichten, die je nog niet gezien hebt omdat je bijvoorbeeld uitgelogd was, in je nieuwsoverzicht.

Voorwaarde hiervoor is wel dat deze berichten eerder voldoende engagement (likes, reacties, delingen, etc.) van andere vrienden (Profielen) of fans (Pagina’s) hebben gekregen!

Facebook Story Bumping en Last Actor

Facebook Nieuwsfeed – Story Bumping en Last Actor

De tweede wijziging is ‘Last Actor‘ waarbij Facebook je laatste 50 interacties gaat bijhouden. Op basis daarvan wordt bepaald wat je in je nieuwsfeed te zien krijgt. Reageer je regelmatig op berichten van een bepaalde persoon of pagina? Grote kans dat je nieuwe berichten van hun ook te zien gaat krijgen. Bijkomend voordeel: je helpt diegene aan een hogere score.

Dit is voor consumenten maar zéker voor bedrijven een belangrijke wijziging. Bedrijven die geen interessante content bieden (bijvoorbeeld na een éénmalige ‘Like, Share en Win’ actie), verdwijnen uit het nieuwsoverzicht van hun fans!

Facebook: Trending Topics

Na de ‘Verified Accounts’ en de ‘Hashtags’ is Facebook, in navolging van Twitter, begonnen met het testen van trending topics. Voorlopig alleen voor een kleine groep mobiele webgebruikers in Amerika.

Facebook Trending Topics

Facebook Trending Topics

Twitter: Photo Gallery in zoekfunctie

Voor mobiele gebruikers heeft Twitter een functionaliteit toegevoegd waarbij je kunt zoeken naar ‘View more photos‘. Het resultaat dat je te zien krijgt wordt in een overzicht van foto’s en plaatjes getoond.

Twitter Photo Gallery

Twitter Photo Gallery

Twitter: Verbeterde Mobiele Login

Mobiele Twitteraars (iOS en Android) kunnen voortaan op een verbeterde manier, via two-step-authentication, inloggen. Zo hoef je voortaan niet meer het nummer van je mobiele telefoon op te geven. Heb je meerdere Twitter accounts dan kun je nu ook één centrale code aanvragen en gebruiken.

Twitter Login Verificatie

Twitter Login Verificatie

LinkedIn: Rechtstreeks Solliciteren vanuit je App

Uit onderzoek van LinkedIn blijkt dat meer dan 30% van de gebruikers die naar vacatures zoeken, dit doen vanuit een mobiel apparaat. Voldoende reden om het voor deze groep gebruikers  makkelijk te maken om rechtstreeks te solliciteren via datzelfde, mobiele apparaat (iOS en Android).

In deze presentatie licht LinkedIn het gebruik van deze optie toe.

YouTube: Livestream van je Evenement

Heb je een eigen kanaal op YouTube , houd je binnenkort een evenement en wil je daar live verslag van doen? Dan wordt ‘livestreaming’ de komende weken mogelijk als je minimaal 100 abonnees en een goede reputatie hebt.

Op de website van Websonic wordt besproken hoe deze nieuwe mogelijkheid werkt.

YouTube - Livestreaming Evenementen

YouTube – Livestreaming Evenementen

Content nieuws en tips

RSS Reader Feedly: Pro Abonnementen

Na het stoppen van Google Reader zijn veel RSS-feed gebruikers overgestapt op Feedly (waarvan ik er één ben). Deze gratis dienst komt met een uitbreiding van hun dienstverlening en biedt daar een Feedly Pro Abonnement van $5 per maand voor aan.

Wat krijg je daarvoor:

  • HTTPS ondersteuning;
  • Een zoekfuncties binnen je Feedly feeds;
  • Evernote integratie en
  • Premium Support.

Mobiel nieuws en tips

What’s App: Spraakberichten

De populaire mobiele app komt met de mogelijkheid waarbij gebruikers onder elkaar spraakberichten kunnen sturen. Deze optie wordt de komende periode voor alle gebruikers van iPhone, Android, BlackBerry, Nokia en Windows Phones uitgerold.

Smartphone Apps: de 10 Meest Gebruikte ter Wereld

Onderzoeksbureau Statista onderzocht welke smartphone apps in het 2e kwartaal van 2013 wereldwijd het meest gebruikt werden. Daaruit komt onderstaande top 10 uit naar voren. Hoeveel daarvan heb jij op je telefoon staan?

Tien Populairste SmartPhone Apps Wereldwijd

Tien Populairste SmartPhone Apps Wereldwijd

Leuke afsluiter van de week

Betalen met je profielfoto

Inwoners van Richmond in Londen zijn de eerste gebruikers in de UK die met hun profielfoto via PayPal kunnen afrekenen bij winkels, restaurants, barren en een hotel. Klanten plaatsen hun bestelling op de app van Paypal en die bestelling, inclusief de profielfoto van de klant, komt vervolgens binnen bij de winkelmedewerker.

Zodra de klant aan de kassa verschijnt, hoeft de medewerker alleen nog maar op de foto te drukken. Het geld wordt dan van de rekening van de klant afgehaald, waarbij de klant herkend wordt op basis van voornaam en foto.

Volgens Richard Garcia, eigenaar en uitbater van café Cook and Garcia is het een snelle manier van afrekenen die leidt tot minder rijen, wat goed voor hun zaken is.

Het is de eerste keer dat deze mogeijkheid gebruikt wordt in Europa, in de Verenigde Staten maken al duizenden winkels hiervan gebruik. Wanneer zal Nederland volgen?

Via PayPal betalen met je Profielfoto

Via PayPal betalen met je Profielfoto

Bron artikel: De Morgen

Zit er leuk nieuws of handige tips voor je bij?
Bedankt voor het lezen van deze post en alvast een goed en zonnig weekend gewenst!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Content Marketing, Online Communicatie, Online Marketing, Social Media Marketing en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Hieronder kun je je reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s