Facebook at Work en Featured Video, Twitter Video via App, Google Social Search, LinkedIn bedrijfsapp en meer nieuws

Raymond van Toor Social Media Nieuwsflash 2Deze nieuwsflash biedt een verzameling van nieuws uit de wereld van social media marketing. Ontwikkelingen die voor de online profilering van jouw organisatie van belang kunnen zijn!

Social Media Nieuwsflash 20/01/2015


Facebook

Met ‘Facebook at Work’ wil Facebook zich gaan richten op de zakelijke markt. Het wil bedrijven hiermee een eigen Facebook omgeving bieden waarin medewerkers (via een app) samen kunnen werken. In deze omgeving komen bekende componenten terug als de nieuwsfeed, groepen, berichten en evenementen. De pilot hiervan is deze maand gestart.

Gaat de social media grootgrutter hiermee de concurrentie met Microsoft Yammer aan?

Facebook at Work

Facebook at Work: legaal Facebooken onder werktijd

Facebook zet stevig in op het gebruik van video’s. Het legt ook uit waarom video steeds belangrijker wordt in de marketingstrategie. ‘Quickfire Networks’ werd alvast overgenomen om video’s sneller te kunnen verwerken en uploaden.

Ook de videosectie van Facebook Pagina’s gaat op de schop. De pagina van ABC News laat de eerste aanpassingen zien met ‘Afspeellijsten’ en een ‘Uitgelichte Video’.

Nieuwe opmaak Facebook Video

Nieuwe weergave video’s op Facebook Pagina

Deze uitgelichte (featured) video wordt ook op de Facebook ‘homepagina’ getoond.

Facebook Featured Video

Facebook Featured Video in About sectie

Via Facebook Messenger kun je naast een tekstbericht ook een voicebericht versturen. Omdat het de ontvanger niet altijd uitkomt deze af te luisteren, test Facebook de optie van het uitlezen van een voicebericht.

Volgens de baas van Facebook’s berichtenafdeling, David Marcus, worden op termijn advertenties getoond in Messenger. Ondanks eerder toezeggingen van niet, wordt dat ook niet meer uitgesloten voor Whatsapp.

Wist je trouwens dat Facebook je na 150 likes beter kent dan je beste vriend?

Twitter

NRC Q bracht eerder deze maand het artikel ‘Dit is hoe Twitter 2015 wil overleven’. Om dat te bereiken komt Twitter onder andere met een aantal nieuwe functies.

Via ‘While You Where Away’ krijg je een overzicht te zien van de beste tweets die je gemist hebt ná je laatste login. Ook komt Twitter met de mogelijkheid video’s rechtstreeks via de Twitter app te uploaden en publiceren. Op enkele veelgestelde vragen geeft Twitter daarover op deze pagina alvast antwoord.

Twitter is ook voornemens advertenties in apps en op externe websites te gaan verkopen. Het wil daarmee mensen bereiken die zelf geen Twitter account hebben.

LinkedIn

Via drie nieuwe tools wil LinkedIn collega’s beter en eenvoudiger met elkaar in verbinding stellen. De eerste daarvan is het versturen van InMails (de email oplossing van LinkedIn) aan collega’s waarmee je nog geen connectie hebt.

De tweede tool biedt de mogelijkheid aan bedrijven om content aan specifieke groepen van (eigen) medewerkers te sturen. Het hoopt daarmee dat verstuurde content meer ‘op maat’ is en daardoor vaker gedeeld zal worden.

Als derde werkt het sociale medium aan een app die als doel heeft het delen van content tussen medewerkers onder elkaar. Via deze app kun je vervolgens zien hoe vaak berichten gedeeld worden.

Google

Google biedt een nieuwe, heel waardevolle mogelijkheid voor zakelijk social media gebruik. Je kunt je social media accounts na een zoekopdracht in Google tonen in je profiel. Als je deze instructies van Google volgt, komt dat er zo uit te zien:

Google Search toont social media profielen

Social Media accounts in Google Zoekresultaten

Tips en tricks

Tot slot van deze nieuwsflash een vijftal links naar ‘Nice-to-Know’ artikelen.

Vond je dit een leuk en nuttig artikel?
Voor meer Digital en Social nieuws ben ik ook te volgen via:

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Social Media Marketing en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Hieronder kun je je reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s