Social Media 2015, Facebook Place Tips, Whatsapp Web, Twitter Groepschat, LinkedIn Connected App en meer nieuws

Raymond van Toor Social Media Nieuwsflash IIDe laatste ontwikkelingen uit de wereld van social media marketing voor je samengevat in een nieuwsflash. Nieuws dat voor de online profilering van jouw organisatie van belang kan zijn!

Social Media Nieuwsflash 05/02/2015


Social Media Onderzoek 2015

Deze week verschenen de uitkomsten van het jaarlijkse Social Media Onderzoek van Newcom Research & Consultancy. Hierin is onderzocht hoe Nederlanders social media gebruiken en wat verwachtingen voor de toekomst zijn. Een handig naslagwerk voor je strategie of presentatie.

Social Media gebruik 2015 in Nederland III

Social Media 2015 in Nederland

Je kunt het rapport (pdf) zelf aanvragen via Newcom.

Facebook

Kwaliteit boven kwantiteit in de nieuwsfeed is iets waar Facebook op inzet. Het zet daarom het mes in posts met een té promotioneel karakter. Concreet betekent dit dat berichten met daarin teksten als ‘Koop’ of ‘Installeer’ minder kans maken gezien te worden.

Datzelfde geldt ook voor wervende teksten voor acties als ‘Schrijf je in’, ‘Doe mee’ of ‘Maak kans’ zonder dat sprake is van een context (waarde voor de ontvanger). Zie onderstaand voorbeeld.

Facebook te promotionele posts in nieuwsfeed

Facebook te promotionele posts in nieuwsfeed

Ook zogeheten ‘Hoaxes’ zullen minder te zien zijn. Denk aan berichten die proberen te verleiden op een link te klikken (‘Klik hier en win je droomvakantie’) en die je daarna naar een nietszeggende pagina doorsturen (scams). Of aan posts die je heel wat in het vooruitzicht stellen (‘Haai eet mens levend op’) maar alleen een lokkertje zijn richting een andere website.

Voor mensen met een minder snelle internettoegang (2G) is er nu Facebook Lite, speciaal ontworpen voor low-end Android telefoons. Voor gebruikers die een kleiner scherm hebben, test het sociale medium een kleiner chatbar.

Via een intensief onderzoek probeert Facebook erachter te komen wat gebruikers nu echt in de nieuwsfeed willen zien. Op dit moment doen hier wereldwijd 600 mensen vier uur per dag aan mee.

Nieuw is ook Facebook Place Tips, een dienst die je posts en foto’s van je vrienden laat zien van de  locatie waar je je bevindt. Ook verschijnen berichten van de pagina van die locatie, menu’s (bij horeca) en komende evenementen in je nieuwsfeed. Deze video laat zien hoe het werkt.

Wist je dat je via Whatsapp Web ook berichten kunt versturen via de (Google Chrome) browser van je laptop of PC? In deze post op mijn Google Plus profiel lees je hoe je dit werkend krijgt.

Twitter

Twitter heeft aan topgebruikers gevraagd geen links naar Instagram foto’s meer te tweeten. Om dat extra te demotiveren worden in tweets geen Instagram foto’s meer getoond.

Twitter toont geen Instagram foto meer

Twitter toont geen Instagram foto meer

Met verschillende mensen tegelijk chatten in een besloten omgeving? Twitter maakt het mogelijk via  een Direct Message aan meerdere personen. Zie onderstaande tweet.

De nieuwe videoplannen beginnen vorm te krijgen bij Twitter. Het biedt vanaf nu de mogelijkheid om video’s rechtstreeks via de app op te nemen, te bewerken en te posten. In eerste instantie alleen voor iOS, Android volgt.

Twitter Video

Twitter Video

Het promoten van nieuws of acties heeft Twitter voor MKB organisaties een stuk eenvoudiger gemaakt. Vanuit het ‘Activity Dashboard‘ kun je rechtstreeks je meest populaire tweets selecteren en extra (betaald) promoten. De video in deze tweet geeft toelichting.

Twee nieuwtjes tot slot: Twitter is gestart met het plaatsen van Promoted Tweets buiten Twitter, zoals in de Flipboard app. En binnenkort zullen tweets weer in Google zoekresultaten te zien zijn.

LinkedIn

Via de nieuwe ‘LinkedIn Connected App‘ (Android) kun je de persoonlijke banden met de zakelijke relaties aanscherpen. Je bent er als eerste mee op de hoogte wanneer iemand een nieuwe baan of functie heeft, jarig is, een jubileum viert of een statusupdate post.

Andere social media

Video’s van vrienden en advertenties speelt Instagram vanaf nu volledig af (zonder te kunnen onderbreken). Pinterest laat vanaf nu Promoted Pins in de homefeed van gebruikers zien. Vine biedt kinderen via VineKids ook 6-seconde video’s om te bekijken.

Tips en tricks

Tot slot van deze nieuwsflash een vijftal links naar ‘Nice-to-Know’ artikelen.

  • Dagelijks gebruik social media stijgt naar 1,72 uur (GlobalWebIndex)
  • Transavia zet Whatsapp in voor klantenservice ((Emerce)
  • Nee, het bereik van ‘normale’ Facebook Posts is niet dood (Jon Loomler)
  • Bij Jumbo Supermarkt laad je voortaan je smartphone of tablet gratis op (Jumbo)
  • Zo ziet liken, volgen en aanbevelen op straat eruit (leuke video op YouTube)

Vond je dit een nuttig artikel?
Leuk om connectie met elkaar leggen via:

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Social Media Marketing en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Hieronder kun je je reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s