Social Media RealTime, Facebook CTA & Multi Product Ads, LinkedIn Pagina Notificaties, TweetDeck Teams en meer nieuws

Raymond van Toor Social Media NieuwsflashIn deze nieuwsflash vind je een verzameling van recent social media marketing nieuws. Ontwikkelingen die voor de online profilering van jouw organisatie van belang kunnen zijn.

Social Media Nieuwsflash 18/02/2015


Internet en Social Media in Real-Time

Er gaat dagelijks veel data over het internet en hieronder zie je dit op interactieve wijze per seconde. Binnen een seconde is al 22.000 GB aan zoekopdrachten, posts, likes, reacties, apps, pins en tweets verstuurd.

Facebook

De ‘Call to Action knop‘ is op veel Nederlandstalige Facebook Pagina’s uitgerold. Hieronder een voorbeeld van één van de pagina’s waarvoor ik dat kan instellen. Je kunt je fans hiermee aanzetten tot een gewenste actie.

Er is keuze uit: ‘Boek nu’, ‘Contact met ons opnemen’, ‘App gebruiken’, ‘Game spelen’, ‘Shoppen’, ‘Registreren’ of ‘Video bekijken’. Achter de gewenste actie kun je de fan doorsturen naar de betreffende (mobiele) website of link. Zo stel je een en ander in.

Facebook Call to Action Button

Facebook Call to Action Button

Wellicht ben je bekend met ‘locale tweedehands groepen’ op Facebook. Hierin kopen en verkopen groepsleden spullen onder elkaar. Ook Facebook ziet deze manier van ‘zakendoen’ groeien en komt met koop- en verkoopmogelijkheid voor (deze) groepen.

Groepsleden kunnen aangeven wat zij verkopen, tegen welke prijs, op welke locatie, of iets verkocht is en hun historie van verkochte goederen bijhouden.

Facebook koop en verkoop in Groepen

Facebook koop en verkoop in Groepen

Deze nieuwe feature is nog niet voor iedereen beschikbaar. Ben je beheerder van een groep dan kun je je groep hiervoor aanmelden.

Als je adverteert op Facebook kan de ‘Facebook Ad Relevantiescore‘ van pas komen. Op basis van te verwachten positieve en negatieve feedback krijgt je advertentie van Facebook een score.  Hoe hoger je score (0 tot 10), hoe lager je kosten en hoe hoger het bereik.

Een handige nieuwtje binnen het advertentieportfolio is het tonen van meerdere producten in één advertentie. Dit type advertentie kan via Power Editor gemaakt en gepubliceerd worden.

Facebook Multi Product Advertentie

Facebook Multi Product Advertentie

In Amerika kunnen Facebook gebruikers een ‘erfgenaam’ voor hun profiel instellen (een Legacy Contact). In geval van overlijden krijgt het profiel de status ‘Memorialize’ met als tekst ‘Remembering’. De erfgenaam kan onder meer een bericht posten, een vriendenverzoek afhandelen, de profiel- en coverfoto updaten en alle data downloaden.

De rest van de wereld krijgt deze optie waarschijnlijk later ter beschikking.

Facebook Legacy Contact Timeline

Facebook Legacy Contact Timeline

Waren de afgelopen tijd foto’s het best voor het organisch bereik van je Facebook Pagina, dan is dat nu over. Sterker nog, foto’s scoren na analyse het slechts, het posten van video’s het best. Met daar tussenin ‘text-only’ en link updates.

Video beste en foto slechtst voor organisch Facebook bereik

Video beste en foto slechtst voor organisch Facebook bereik

Twitter

Tijdens een technology conferentie gaf Twitter CEO Dick Costolo aan dat het sociale medium zich als doel stelt dat op termijn 1 op de 20 tweets een advertentie is.

Werk je met TweetDeck om je Twitter account(s) te beheren? Dan krijg je twee nieuwe mogelijkheden ter beschikking. De eerste is het afspelen van GIF’s in tweets.

Het tweede nieuwtje is handig wanneer je met meerdere personen één Twitter account beheert. Via TweetDeck Teams kan dat nu, zonder dat je wachtwoorden hoeft uit wisselen.

Vraag je je weleens af waarom je tweets niet zoveel gedeeld worden? Lees dan ‘Zo schrijf je de meest succesvolle tweets volgens de wetenschap‘. Alvast 2 van de 9 tips: gebruik ‘alstublieft, aub of retweet’ en schrijf in de vorm van krantenkoppen.

LinkedIn

Het ‘Meldingen’ overzicht van LinkedIn Bedrijfspagina heeft een mooie update gekregen. Via het nieuwe dashboard zie je in één oogopslag wie je updates interessant vindt, commentaar geeft, items deelt of je pagina vermeldt.

LinkedIn Pagina Notificaties

LinkedIn Pagina Notificaties

Pinterest

Na pins voor recepten, producten en artikelen zijn er nu ook ‘App pins voor iPhone en iPad gebruikers‘. Om daarmee rechtstreeks vanuit Pinterest apps te downloaden en installeren.

Pinterest App Pins

Pinterest App Pins

Pinterest schijnt te werken aan een ‘Koop knop‘ om deze in 2015 te introduceren. Wellicht een reden waarom Pinterest geen affiliate links meer toestaat. Een aantal ‘Power Pinners’ is gewaarschuwd dat alle links, redirects en trackers automatisch verwijderd worden.

Andere social media

Volgens bronnen op internet test Google het beluisteren van video’s via YouTube radio. Online magazine tool Flipboard, tot voor kort alleen mobiel te gebruiken, is er nu ook in een webversie. En gebruik je Foursquare tijdens je zoektocht naar (bijvoorbeeld) een restaurant, dan heb je daar geen account meer voor nodig.

Tips en tricks

Ter afsluiting weer vijf links naar ‘Nice-to-Know’ artikelen.

  • Online magazine Froot deelt content via Whatsapp (Emerce)
  • Rabobank lanceert betalen via smartphone (Volkskrant)
  • Internet heb ik niet, wel Facebook: dat denken miljoenen mensen (De Morgen)
  • Mooi overzicht wat actie genereert op je Facebook Pagina (Marketingfacts)
  • Real Madrid en Adidas betrekken fans via Twitter groepschat (SportNext)

Vond je dit een nuttig artikel?
Leuk om elkaar ook te volgen via:

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Social Media Marketing en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Hieronder kun je je reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s