Facebook Videobellen en MKB Learn How, Twitter Highlights, Instagram Naaktbeleid, Hootsuite populair en meer nieuws

Raymond van Toor Social Media NieuwsflashEen gloednieuwe Social Media Nieuwsflash met nieuws en ontwikkelingen over Facebook, Twitter, Instagram, social media marketing tools en als afsluiting weer vijf ‘Nice to Know’ artikelen.


Social Media Nieuwsflash
1 mei 2015


Top 10 redenen social media gebruik

Op de hoogte blijven wat vrienden doen is de nummer één reden waarom iemand social media gebruikt. Gevolgd door het op de hoogte blijven van nieuws, ontvangen van updates en als opvulling van vrijetijd.

Gemene deler van deze top 3 is het ‘passieve gebruik: vooral kijken zonder zelf te publiceren. Als we iets delen is dat eerder een foto of video dan iets uit de dagelijkse privésfeer.

Top 10 Redenen voor Social Media gebruik

Facebook nieuws

Iemand bellen en elkaar zien, het kan via Facebook Messenger video gesprekken. Ongeacht of de ene kant iOS en de andere kant Android op de smartphone gebruikt.

Wil je als ondernemer, marketing- of communicatiemedewerker meer weten over het gebruik van Facebook? Over het opzetten en beheren van een succesvolle Pagina, de mogelijkheden van adverteren en hoe je meet of je succesvol bent?

Dan zijn de online trainingen via ‘Facebook Learn How‘ aan te bevelen. Hierbij wordt per onderwerp stap-voor-stap uitgelegd hoe het werkt en hoe je het toe kunt passen.

In de online editie van de Metro was op 31 maart jl. dit artikel te lezen. Hierin is te lezen dat Facebook je lang niet alle berichten van je vrienden laat zien in de nieuwsfeed.

Facebook stuurt jouw vriendschappen @Metro 31.03.2015

Uit onderzoek komt echter naar voren dat Facebook gebruikers vooral geen berichten van vrienden willen missen. Om daaraan tegemoet te komen, heeft Facebook (belangrijke) aanpassing gedaan in wat je in je nieuwsfeed te zien krijgt.

Statusupdates, foto’s en video’s van je Facebook vrienden komen voortaan hoger in je nieuwsfeed. Ook Pagina’s waarvan je regelmatig berichten leest of waarop je reageert blijf je in je nieuwsfeed zien. Voor andere Pagina’s wordt de uitdaging (nog) groter om berichten onder de aandacht van hun fans te brengen.

Ook test Facebook de mogelijkheid om gebruikers aan te laten geven van welke vrienden en Pagina’s zij berichten altijd bovenaan in de nieuwsfeed willen zien.

Facebook laat je zelf nieuwsfeed aanpassen

Twitter nieuws

Het versturen van een Retweet kan voortaan met of zonder je eigen reactie. Beide opties hebben voor- en nadelen die door HubSpot in ‘How-to-Retweet-the-Right-Way-in-4-Easy-Steps‘ duidelijk uitgelegd worden. Samengevat zijn dit enkele voors en tegens.

http://blog.hubspot.com/blog/tabid/6307/bid/27675/How-to-Retweet-the-Right-Way-in-4-Easy-Steps.aspx
Via ‘Highlights‘ biedt Twitter je twee keer per dag via een push-notificatie een overzicht van je ‘beste’ tweets. Daarbij wordt gekeken naar populaire gesprekken van je volgers, trending onderwerpen in jouw netwerk of regio of naar Twitteraars die door jouw volgers gevolgd worden. (alleen in het Engels beschikbaar voor Android)

Het versturen van een Direct Message (DM) kan nu ook naar Twitters die je niet volgt (en zij naar jou). Dit moet je zelf activeren, het is gelukkig niet de standaardinstelling.

Twitter privebericht (DM) naar en van iedereen

Instagram nieuws

Naakt wordt verder aan banden gelegd op Instagram. Bloot mag alleen nog in artistieke of creatieve uitingen (als op een schilderij). Ook geldt een zero-tolerance beleid voor het delen van sexuele inhoud van minderjarigen of plaatsen van intieme afbeeldingen van anderen.

Bij het zoeken naar een bepaalde hashtag worden foto’s of video’s voortaan op volgorde van publicatiedatum weergegeven.

Voorzie je je foto’s op Instagram graag van een extra opmaak? Dan krijg je daar drie nieuwe filters voor: Lark, Reyes en Juno. Ook zijn emoticons vanaf nu in hashtags te gebruiken.

Drie nieuwe Instagram foto filters

Social media tools (in het MKB)

Voor het inplannen van berichten of het luisteren naar en reageren op fans en volgers op bijvoorbeeld Facebook en Twitter bestaan veel tools. Tools die dit werk eenvoudiger en overzichtelijker maken.

Uit onderzoek van Venturebeat komt naar voren dat Hootsuite binnen het Midden- en Kleinbedrijf veruit het meest populair is. Gevolgd door Buffer en Tweetdeck, die op hun beurt op gepaste afstand Mention, SproutSocial en Salesforce achter zich laten.

Social Media tools MKB

Nice to Know artikelen

Ter afsluiting weer vijf links naar leuke of opvallende berichten.

  • FC Dordrecht, kampioen ‘social’ in de Eredivisie van Nederland (Marketingfacts)
  • Met de tablet of smartphone in bed kruipen, is geen goed idee (De Morgen)
  • Hulp jonge Aldi medewerker aan een 95-jarige klant internethit (De Ondernemer)
  • Amerikaanse NHL bant Periscope en Meerkat uit stadion (Mashable)
  • How To Win At Social Media Marketing From 8am-8pm: Your Timetable (Oracle)
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Social Media Marketing en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Hieronder kun je je reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s